Польща не визнає анексії Криму і підтримує санкції проти РФ - глава МЗС

Понеділок, 29 січня 2018, 14:53

Польща має з Росією протилежні погляди щодо низки питань, зокрема, дотримання міжнародного права, не визнає анексію Криму і дій РФ на Донбасі.

Про це заявив глава МЗС Польщі Яцек Чапутовіч в інтерв'ю Do Rzeczy.

"Нас розділяють фундаментальні розбіжності. Ми як і раніше вважаємо, що Росія повинна віддати нам уламки Туполєва (Ту-154, який розбився під Смоленськом, - ред.) а що стосується декомунізації, ми маємо право на свою власну інтерпретацію історії", - сказав він.

В той же час Чапутович зазначив, що його слова не означають, що не існує ніяких відносин між Москвою і Варшавою. За його словами, є сфери, де обидві сторони мають подібні погляди, такі як концепція врегулювання кризи в Афганістані.

Нагадаємо, у грудні 2017 року Рада ЄС вирішила продовжити секторальні економічні санкції проти Росії до 31 липня 2018 року.

ЄС запровадив економічні санкції проти РФ 31 липня 2014 року на один рік у відповідь на дії Росії, яка дестабілізувала ситуацію в Україні. Санкції спрямовані на фінансовий, енергетичний та оборонний сектори та сферу товарів подвійного призначення.

19 березня 2015 року тривалість санкцій зв'язали з повним виконанням Мінських угод, які повинні були бути виконані до 31 грудня 2015 року.

Оскільки цього не сталося, і з огляду на те, що Мінські угоди, як і раніше, не були повністю виконані, ЄС регулярно подовжував дію санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.