Лідер італійського руху "П'ять зірок": Ми не загроза для ЄС

Понеділок, 29 січня 2018, 17:41

Топ-кандидат від популярного в Італії руху "П'яти зірок" Луїджі Ді Майо запевняє, що не має наміру виводити країну з НАТО чи єврозони, якщо стане прем'єр-міністром.

Про це повідомляє DPA.

За словами Ді Майо, Європі нема чого боятися руху "П'яти зірок".

Як відомо, 31-річний Луїджі Ді Майо - є новим обличчя руху "П'ять зірок". Він був обраний в минулому році на заміну засновника партії Беппе Грілло, популярного коміка, який заснував партію у 2009 році.

"Ксенофобські та екстремістські партії, які виникли в останні роки являють собою загрозу для Європейського Союзу; а ми є можливістю", - заявив Ді Майо.

"Я можу вам напевно сказати, що ми на відстані світлових років від АдН (ультраправої німецької партії "Альтернатива для Німеччини" - Ред.), - додав він.

В разі перемоги партії, він може стати наймолодшим прем'єр-міністром в Європі після австрійського Себастьяна Курца.

Політик обіцяє не виводити країну з НАТО та єврозони, про що раніше говорили у партії.

Як відзначає DPA, рух "П'яти зірок" намагається пом'якшити свій імідж радикальної партії напередодні загальних виборів 4 березня.

Нагадаємо, соціологи прогнозують перемогу альянсу правоцентристських партій у складі "Forza Italia" (партія екс-прем'єра Сільвіо Берлусконі), "Ліги Півночі", а також "Brothers of Italy". На другому місті – популісти та євроскептики з "Руху п’яти зірок".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.