Лідер руху "П'ять зірок" закликав вислати 500 тисяч мігрантів з Італії

Понеділок, 26 грудня 2016, 14:49

Один із засновників популярного в Італії руху "П'ять зірок" Беппе Грілло вимагає негайного видворення півмільйона "незаконних" мігрантів.

Про це повідомляє The Times.

"Ті, хто мають право на притулок в Італії, мають залишитися, в той час як всі нелегальні мігранти повинні бути репатрійовані, починаючи з сьогоднішнього дня."Зараз прийшов час діяти і захистити себе", - заявив Грілло, мотивуючи свій заклик останнім терактом, який стався у Берліні.

Як відомо, виконавець теракту Аніс Амрі кілька років прожив в Італії, звідки його безрезультатно намагалися депортувати, після чого він перебрався до Німеччини за підробленими документами.

Рух "П'ять зірок" був заснований популярним коміком Беппе Грілло і підприємцем Джанроберто Касаледжо в 2009 році. Касаледжо помер у квітні 2016 року.

Для риторики руху характерний популізм і євроскептицизм. Лідери руху виступають за вихід Італії з єврозони і проти програм економії. Крім того, рух "П'ять зірок" виступає за скасування санкцій проти РФ.

У лютому 2013 року "П'ять зірок" став головною сенсацією парламентських виборів в Італії, зайнявши третє місце з більш ніж 25 % підтримки.

Згідно з останніми соціологічними опитуваннями, популярність руху впритул наблизилася до правлячої "Демократичної партії".

Восени 2015 року італійська делегація депутатів у складі представників руху "П'ять зірок" і "Ліги Півночі" збиралася відвідати з візитом окупований Росією Крим.

У червні 2016 року кандидат від руху "П'ять зірок" Вірджинія Раджі виграла місцеві вибори і стала новим мером Рима.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.