Прем'єр Португалії підтримав міністра фінансів, у якого пройшли обшуки

Вівторок, 30 січня 2018, 09:29

Прем'єр-міністр Португалії Антоніу Кошта заявив, що міністр фінансів Маріу Сентену, який також є президентом Єврогрупи, не залишить уряд.

Про це Кошта заявив, коментуючи вчорашні обшуки в офісі Сентену, повідомляє Politico.

"Його не назвали підозрюваним, і навіть якщо він ним був, я не бачу ніяких підстав для його виходу з уряду", - заявив Кошта.

За даними португальских ЗМІ, Сентену в понеділок повідомив главі уряду, що готовий подати у відставку, якщо його визнають фігурантом поліцейського розслідування.

Обшуки пов'язані з підозрою у невиплаті податків компанії з нерухомості, що належить членам сім'ї президента лісабонського футбольного клубу "Бенфіка". Журналісти стверджують, що в шахрайській схемі фігурує Сентену, однак він відкидає всі звинувачення.

Сентену відомий фанат "Бенфіки". Нещодавно його критикували за те, що він попросив місця у VIP-ложі  на матч з "Порту". Офіс Сентену стверджував, що запит був зроблений з міркувань безпеки і не порушував урядовий кодекс поведінки.

"Кожен, хто слідкував за інформацією у пресі бачить, наскільки це смішно здіймати так багато галасу через відвідування футбольного матчу", - сказав Кошта.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.