МВС Польщі хоче завадити націоналістам протестувати під посольством Ізраїлю

Середа, 31 січня 2018, 12:31

Глава МВС Польщі Йоахім Брудзінський хоче запобігти проведенню демонстрації націоналістів під посольством Ізраїлю у Варшаві.

Про це повідомляє RMF24.

Згоду на демонстрацію вже надала влада Варшави – акція має пройти у другій половині дня.

В той же час голова МВС доручив мазовецькому воєводі застосувати всі юридичні інструменти, щоб заблокувати проведення демонстрації.

На думку Брудзінського, обмеження права на демонстрацію можливе, якщо існує загроза інтересам держави. Демонстрація під посольством Ізраїлю належить до таких випадків, стверджує міністр.

Нагадаємо, 26 січня Сейм ухвалив нову редакцію закону "Про Інститут національної пам’яті (ІНП)", який значно розширює повноваження установи у справі розслідування "злочинів, вчинених проти польського народу та його доброго імені".

Ізраїльська влада розкритикувала новий закон. Зокрема, з критикою виступили прем’єр Ізраїлю Беньямін Нетаніягу та посол Ізраїлю в Польщі Анна Азарі, яка зазначила, що закон дозволить карати навіть тих, хто пережив Голокост, за їхні свідчення.

МЗС Ізраїлю заявило, що новий закон "не сприятиме виявленню історичної правди і може зашкодити свободі проведення досліджень".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: