Україна виключила Естонію, Латвію і Угорщину зі списку офшорів

Середа, 31 січня 2018, 12:36

Український уряд виключив Естонію, Латвію, Грузію, Мальту і Угорщину зі списку держав, операції з резидентами яких контролюються Україною для цілей трансфертного ціноутворення (ТЦО).

Відповідне рішення було схвалене на засіданні уряду у середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми постійно моніторимо податкові системи різних країн і формуємо списки вимог до українських компаній, які працюють з цим країнами, щоб вони звітували про свій прибуток і т.д. Нещодавно було прийнято рішення урядом, внесено Мінфіном про розширення цього списку. Туди увійшли Естонія, Латвія, Грузія, та наші партнери були стурбовані цим питанням", - сказав на засіданні уряду прем’єр Гройсман.

"Оскільки це питання дуже чутливе для наших партнерів, ми сьогодні приймемо рішення, щоб скасувати ці вимоги до Естонії, Латвії, Грузії, і я б включив сюди Угорщину ", - додав він. Відповідне рішення уряд підтримав.

Як повідомлялося, уряд України в кінці 2017 року включило Естонію, Латвію, Іран, Кубу, Лаос, Ліван, Мальту, Марокко, Монако, ОАЕ, Сінгапур, Грузію і Угорщину до переліку країн, операції з контрагентами яких підлягають контролю в рамках адміністрування закону про трансферному ціноутворенні (ТЦО).

У нього також увійшли Гваделупа, Гватемала, Французька Гвіана, Співдружність Домінікани, Домініканська Республіка, Маврикій, незалежна держава Самоа. Загальна кількість країн збільшилася з 65 до 85.

Міністерство закордонних справ Латвії вручило тимчасовій повіреній у справах України Алісі Подоляк офіційну ноту через внесення балтійської країни до списку офшорних зон.

Естонія готувалася вручити Україні ноту, щоб її викреслили зі списку країн "офшорної зони".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: