Прем’єр Польщі: ми прийняли 1,5 млн українців, тисячі – із зони військових дій

Четвер, 4 січня 2018, 09:53

Польща прийняла у себе 1,5 мільйона українців, і більшість із них приїхали з територій, охоплених війною.

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час зустрічі у Будапешті з угорським колегою Віктором Орбаном, повідомляє "Польське радіо".

"Ми прийняли 1,5 млн українців, при цьому більшість із них - люди з територій, де тривають військові дії. Оцінюємо, що принаймні кілька десятків тисяч - це люди, які втекли з цих територій", - сказав Моравецький.

Польський прем'єр запевнив, що польський уряд готовий надалі надавати допомогу "на місцях".

"Ми надаємо підтримку через значний внесок у бюджети надання допомоги мігрантам, допомогу в районах, постраждалих від війни, відновлення лікарень та шкіл", - зазначив він.

Нагадаємо, Моравецький у перший же день затвердження на посаді голови кабінету міністрів заявив, що Польща прийняла дуже багато біженців з України, де триває війна.

Невдовзі речниця польського уряду Йоанна Копцинська заявила, що Польща прийняла "багато біженців" з України, чим полегшила напруженість на східному фланзі ЄС, однак в ЄС про це забувають або не помічають.

Посольство України в Польщі у відповідь оприлюднило заяву про "реальну кількість українських біженців", у якій ідеться, що за 10 місяців 2017 року польська влада надала статус біженця 56 громадянам України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.