Посол в ООН розповів, за яких умов може початися війна навколо КНДР

Вівторок, 9 січня 2018, 10:39

Військова операція проти Північної Кореї може розпочатися у разі радіоактивного зараження території Японії чи Росії внаслідок ядерних випробувань Пхеньяна.

Про це сказав посол України в ООН Володимир Єльченко в інтерв’ю "Європейській правді".

"Точкою неповернення не просто може, а стане, якщо під час одного з чергових випробувань балістична ракета впаде, наприклад, на територію Японії", - сказав Єльченко.

В той же час він зазначив, що Північна Корея навряд чи колись застосує ядерну зброю. "Мені здається, що погрози КНДР спрямовані перш за все на внутрішню аудиторію. Коли країна в такому жахливому стані, тільки зовнішній ворог може консолідувати народ і владу", - сказав посол.

Єльченко наголосив, що проти КНДР також навряд чи хтось наважиться завдати ядерного удару.

"Існують десятки й сотні інших засобів, як цю країну стримати, не застосовуючи ядерної зброї, адже наслідки такого застосування підуть далеко за межі КНДР. Не забувайте, що сусідами цієї країни є Китай і РФ, ядерні держави, і на це будуть зважати", - додав він.

Нагадаємо, Європейський Союз в рамках виконання резолюції Ради Безпеки ООН розширив санкції проти КНДР.

Загалом, до санкційного списку включено 79 осіб та 54 організації відповідно до вимог Радбезу ООН. Ще 41 особа та 10 організацій були додатково включені в нього за ініціативою ЄС.

Детальніше читайте в інтерв'ю Володимира Єльченка на сайті ЄвроПравди: "Посол України в ООН: У питанні миротворців на Донбасі є "червоні лінії", які ніхто ніколи не перейде".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.