У Греції протестувальники штурмували міністерство

фото
Вівторок, 9 січня 2018, 21:21

У Греції протестувальники штурмували міністерство праці і вступили в протистояння з його очільницею через наміри обмежити право на страйк.

Про це повідомляє Reuters.

Уряд Греції планує запровадити законодавство, яке обмежує частоту страйків у країні – це є вимогою міжнародних кредиторів. Такий крок обурив профспілки.

За допомогою ломиків близько 500 протестувальників, більшість яких належали до пов’язаного з Комуністичною партією Греції угруповання, вдерлися до міністерства у центрі Афін, піднялися на восьмий поверх, де близько 50 з них зустрілися з міністром Еффі Ахціоглу.

 
 

Вони кричали їй "Ганьба!" і вимагали відкликати законопроект про обмеження страйків, направлений цього тижня у парламент. У відповідь міністр заявила, що не відкличе законопроект.

Зазначається, що офіс міністра залишився неушкоджений, однак очевидці повідомили про перекинуті і зламані столи в коридорах міністерства.

Раніше цього дня протестувальники прийшли під будівлю міністерства, вимагаючи не позбавляти їх права на страйк і тримаючи плакати "Міністерство ЄС і МВФ".

Міністерство праці після акції виступило з заявою, в якій повідомило, що протестувальники вдерлися до офісу міністра, відмовилися від діалогу, обравши крики і демонстрації перед камерами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.