Парламент Німеччини ухвалив нові правила возз'єднання родин біженців

Четвер, 1 лютого 2018, 13:36

Парламент Німеччини у четвер, 1 лютого, ухвалив нові правила щодо возз'єднання родин біженців - переїзду до країни членів родин тих вимушених мігрантів, які вже отримали в Німеччині притулок.

Як повідомляє Deutsche Welle, запропонований консерваторами та соціал-демократами законопроект отримав 376 голосів "за", 298 проголосували "проти".

У документі йдеться про переїзд до Німеччині тих членів родин біженців, які перебувають у небезпечному становищі - зокрема, у Сирії. Передбачається, що від серпня 2018 року за новим законом щомісячно до ФРН зможуть прибувати до тисячі осіб.

Докладніше врегулювання питання мають затвердити окремим законом. Обмеження на возз'єднання родин біженців подовжили до кінця липня поточного року.

Законопроект розробили учасники керівної коаліції, ХДС/ХСС та СДПН, які зараз ведуть переговори про можливість формування нової більшості. Це рішення стало одним з компромісів, домовлених під час діалогу політичних сил.

Міністр внутрішніх справ Томас де Мезьєр виступив за подальше обмеження переїзду до Німеччини членів родин біженців і назвав сьогоднішнє голосування у Бундестазі "розумним компромісом". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.