Коаліційні переговори у Німеччині: сторони досягли компромісу щодо біженців

Вівторок, 30 січня 2018, 12:48

Консервативний блок Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів (ХДС / ХСС) і Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) досягли компромісу з ключового питання – возз’єднання родин біженців.

Про це повідомляє Spiegel Online.

Сторони домовилися продовжити до 31 липня дію чинного регламенту, який передбачає заборону на возз'єднання родин мігрантів, яки отримали у Німеччині обмежений у часі статус біженця.

Дія чинного регламенту закінчувалася в середині березня.

Під час своїх попередніх консультацій ХДС / ХСС і СДПН погодилися після 31 липня обмежити кількість мігрантів, які прибувають на підставі возз’єднання родини, тисячею осіб на місяць.

Як повідомлялося, учасники перемовин зі створення коаліції у Німеччині відклали переговори після того, як у ніч на понеділок зайшли в "глухий кут" через міграційне питання.

Нагадаємо, що переговори почалися через чотири місяці після виборів у Бундестаг. Їм передували спроби утворити так звану коаліцію "Ямайка" у складі ХДС/ХСС, Зелених та Вільної демократичної партії (ВДП), які, однак, провалилися через відмову вільних демократів.

Спочатку голова СДПН Мартін Шульц відкидав можливість знову взяти участь у формуванні "великої коаліції", але після провалу консультацій щодо "Ямайки" соціал-демократи погодились взяти участь у "зондуванні" можливості подальших переговорів із ХДС/ХСС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: