Російська техніка біля кордонів Латвії – це частина інформвійни – командувач

Понеділок, 12 лютого 2018, 12:03

Переміщення російської військової техніки біля кордонів Латвії, а також розміщення ракет "Іскандер" в Калінінградській області необхідно сприймати як інформаційну війну, а не як серйозну загрозу безпеці Латвії.

Про це заявив командувач Національних збройних сил Латвії Леонід Калниньш в ефірі телеканалу LNT, передає портал Delfi.

"Ми повинні мати на увазі головний висновок - поруч з нами знаходиться сусід, який інтенсивно розвиває свої збройні сили. Але переміщення цієї військової техніки уздовж наших кордонів, а також розміщення ракет "Іскандер" в Калінінградській області необхідно сприймати більше як інформаційну війну, а не як дуже серйозну загрозу безпеці Латвії " – сказав він.

Міністр оборони Латвії Раймонд Берґманіс визнав, що дії Росії носять тривожний характер, але, швидше за все, пов'язані з діяльністю, яку російська сторона здійснює вже порівняно давно, а не є відповіддю на посилення оборони в Латвії.

"Наші кроки - це реакція на їх дії, а не навпаки", - сказав міністр.

Раніше міністр оборони Литви Раймундас Каробліс заявив, що Росія розгортає в Калінінградській області оперативно-тактичні ракетні комплекси  "Іскандер" для постійного базування. Пізніше інформацію підтвердив голова комітету Держдуми Росії з оборони Володимир Шаманов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: