ЄС допоможе Албанії реагувати на міграційні виклики на кордонах

Понеділок, 12 лютого 2018, 18:27

Європейський Союз та Албанія досягли угоди, за якою європейська поліція буде розгорнута на албанській території для вирішення імміграційних питань, що, на думку Брюсселя, може стати зразком для інших країн Західних Балкан.

Про це повідомляє Reuters.

Угоду, яка ще має бути схвалена країнами-членами ЄС, у понеділок парафували єврокомісар з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос та міністр внутрішніх справ Албанії Фатмір Джафай.

"Албанія є лідером у регіоні, і ця угода буде служити прикладом для схожих домовленостей, про які ми ведемо переговори з іншими партнерами на Західних Балканах", - сказав Авмамопулос.

За словами єврокомісара, тісне співробітництво між Албанією та Європейською агенцією з прикордонної та берегової охорони дозволить бути швидшими і більш гнучкими у реагуванні на можливі міграційні проблеми.

Джафай відзначив, що угода надасть можливість албанській поліції пройти навчання і отримати вигоду від інших проектів ЄС.

Комісія веде переговори щодо аналогічних домовленостей з Сербією та Македонією та сподівається на швидке завершення обох переговорів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.