НАТО планує нову тренувальну місію в Іраку

Вівторок, 13 лютого 2018, 13:53

Міністри оборони країн НАТО 15 лютого ухвалять рішення про запуск тренувальної місії в Іраку, щоб це рішення офіційно було затверджено на саміті у липні.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції у Брюсселі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Роки досвіду з Афганістану показують, що зміцнення місцевих сил є одним з наших найкращих інструментів у боротьбі з тероризмом", - сказав Столтенберг.

Він зазначив, що очолювана США коаліція досягла значних успіхів у боротьбі з "Ісламською державою" головним чином завдяки стійкості та професіоналізму іракських сил.

"Сьогодні практично вся територія, яку колись контролювала ІДІЛ в Іраку та Сирії, знову звільнена. Більше 7,5 млн людей було звільнено. Оскільки коаліція переорієнтовує увагу з бойових операцій на створення потенціалу, підтримка НАТО стане ще більш важливою", - додав Столтенберг.

Як відомо, НАТО не бере участі у наземних операціях в Іраку, але робить внесок у зусилля коаліції через розвідувальні польоти на літаках AWACS та підготовку іракських сил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.