Клімкін у Кувейті розповів про внесок України у боротьбу з ІДІЛ

Вівторок, 13 лютого 2018, 17:21

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін в Кувейті на засіданні держав-учасниць світової коаліції у боротьбі з ІДІЛ розповів, як Україна долучається до боротьби з терористичним угрупованням.

Про це повідомила прес-служба МЗС України.

У виступі під час засідання, присвяченого нейтралізації мережі та осередків ІДІЛ у світі, Клімкін наголосив, що Україна, будучи членом коаліції, цілком поділяє її цінності та принципи, а також стратегічні цілі щодо боротьби з тероризмом у всіх його формах та проявах.

"Україна продовжує робити свій внесок у боротьбу з ІДІЛ, зокрема беручи активну участь у діяльності Робочої групи з протидії тероризму", - йдеться у повідомленні МЗС.

У ході засідання, яке є першою зустріччю Коаліції з моменту звільнення 98% території Сирії та Іраку від ІДІЛ, керівники зовнішньополітичних відомств обговорили шляхи надання коаліцією допомоги в боротьбі проти відродження ІДІЛ в Іраку та Сирії, досягнення стабільності, реінтеграції та реабілітації цих територій.

Учасниками конференції були визначені керівні принципи, яких члени коаліції зобов’язані дотримуватися задля досягнення остаточної перемоги над ІДІЛ як одного з небезпечних проявів міжнародного тероризму. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.