Посол Британії: ми не русофоби, у нас є проблеми з керівництвом РФ

Вівторок, 13 лютого 2018, 19:54

Британія не проводить політики невизнання Росії та російського народу, а має проблеми з рішеннями російського керівництва.

Про це в інтерв’ю газеті "День" заявила посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф.

"У нас є проблеми з російським керівництвом, а також рішеннями, які воно ухвалює. І однією з таких великих проблем є незаконна анексія Криму та втручання на Донбасі", - сказала посол Гоф.

Дипломат наголосила, що Лондон прагне мати добрі відносини з Росією.

"Ми не є русофобами. Ми не проводимо політики, яка характеризується невизнанням Росії та російського народу", - сказала Джудіт Гоф.

Вона додала, що між Британією та РФ існують сфери, щодо яких сторони сильно розходяться. Зокрема, таким є українське питання.

Водночас у рамках Ради Безпеки ООН Британія вбачає необхідність дискусій з Росією.

"Ми хочемо бачити Росію як успішного та відповідального члена міжнародної спільноти. Чого ми не хочемо, то це Росії, яка кидає виклик міжнародному порядку і нелегально втручається у внутрішні справи своїх сусідів.

Ми хочемо бачити відповідальну Росію, яка стане співучасником у справі глобальної безпеки. Але ми не можемо закрити очі на те, що Росія зробила і продовжує робити в Україні. Саме тому ми є дуже відданими у підтримці вашої країни", - пояснила посол. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.