Генсек НАТО про євроатлантичні прагнення України: оцінюватимемо по реформах

Середа, 14 лютого 2018, 10:42

Питання членства України в Північноатлантичному альянсі буде розглядатися в майбутньому крізь призму успіху проведених реформ.

Про це заявив генеральний секретар Єнс Столтенберг на прес-конференції у Брюсселі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Ми продовжимо зміцнювати наше партнерство і продовжимо працювати з Україною. Увага зараз до реформ. І я вітаю, що Україна так чітко заявила, що зараз вони зосереджуються на реформах, і потім, базуючись на прогресі, який буде зроблений у процесі реформ, звичайно, питання про членство буде оцінюватися на основі прогресу, який здійснить Україна", - сказав Столтенберг.

"НАТО та Україна мають сильне партнерство, і НАТО надає значну політичну і практичну підтримку, як і союзники також надають підтримку на двосторонній основі", - додав він. 

Водночас Столтенберг не відповів, чому України досі немає в переліку "aspiring nations", тобто держав, які декларують прагнення набути повноцінного членства в Альянсі.

Як відомо, досі в офіційних заявах НАТО в цьому переліку називали три держави: Македонію, Боснію і Герцеговину та Грузію. Україна у 2017 році повідомила Альянс про офіційну мету набути членство, але досі з боку НАТО не звучав оновлений перелік "aspiring countries".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.