Німеччині бракує танків і літаків для участі в операціях НАТО – ЗМІ

Четвер, 15 лютого 2018, 11:10

Німеччина може зіткнутися з проблемами під час виконання своїх зобов’язань перед НАТО через брак військової техніки і обладнання.

Про це повідомляє Die Welt з посиланням на секретний документ Міноборони Німеччини.

На початку 2019 року Бундесвер має очолити Сили швидкого реагування НАТО у Східній Європі. Однак наразі йому бракує для цього боєздатних танків.

Так, дев’ята танкова бригада в Мюнстері, на яку покладене це завдання, наразі має у розпорядженні 9 з 44 необхідних бойових танків Leopard -2. З 14 бойових машин піхоти Marder лише 3 придатні до виконання завдань.

Причиною такої ситуації є нестача запчастин і висока вартість обслуговування техніки.

Крім того, армії бракує приладів нічного бачення, гранатометів, допоміжних машин, зимового одягу і бронежилетів.

Армія зараз намагається покрити недостачу за рахунок інших підрозділів, однак це означає гальмування роботи інших частин Бундесверу.

ВПС Німеччини теж не можуть виконувати зобов’язання перед НАТО належним чином. Експлуатаційна готовність винищувачів Eurofighter і Tornado та транспортних гелікоптерів CH-53 значно погіршилася, зазначає видання. Машини здатні виконувати операції лише чотири місяці на рік. Інші вісім місяців вони перебувають на ремонті або переобладнанні.

Раніше повідомлялося, що уповноважений бундестагу у справах військовослужбовців Ханс-Петер Бартельс вимагає, щоб ВМС Німеччини більше не брали участі в будь-яких подальших операціях НАТО, ЄС або ООН через нестачу суден.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.