Французькі залізничники вийдуть на протест у березні проти реформ Макрона

П'ятниця, 16 лютого 2018, 12:59

Найбільша профспілка Франції закликала залізничників приєднатися до працівників бюджетної сфери в загальнонаціональній акції протесту проти плану реформ президента країни Еммануеля Макрона.

Про це повідомляє AFP.

Лідер найбільшої профспілки державного сектора CGT Філіп Мартінес закликав залізничників приєднатися до протесту 22 березня через плани уряду.

Зазначається, що нових працівників залізниці хочуть позбавити давніх привілеїв, які мають їхні колеги, зокрема йдеться про ранню пенсію та пожиттєву гарантію роботи.

У Франції залізничники йдуть на пенсію у віці 57,5 років, тоді як люди приватного сектору у віці 62 років. Машиністи виходять на пенсію вже з початку 50 років.

Реформа у залізничній сфері пропонується аж 43 зміни, включаючи закриття дрібних збиткових залізничних ліній в сільських районах.

Повідомляється, що Макрон хоче скоротити 120,000 робочих місць у державному секторі протягом п'ятирічного терміну.

Нагадаємо, у вересні Макрон підписав п'ять указів, які реформують Трудовий кодекс, і оголосив, що всі заходи реформи вступлять в силу не пізніше 1 січня 2018 року.

Реформа в трудовій сфері була однією з головних обіцянок Макрона під час передвиборної кампанії. Він обіцяв створити робочі місця і зробити країну більш конкурентоспроможною.

Профспілки незадоволені реформою і вважають, що вона проводиться на користь великих компаній.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: