Міністр оборони Німеччини нагадала, що перемогти ІДІЛ – недостатньо

П'ятниця, 16 лютого 2018, 15:55

Військова перемога над терористичним угрупованням "Ісламська держава" не створює стабільності на Близькому Сході, адже без глибокого перетворення регіону екстремісти можуть повернутися.

Про це заявила міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн у виступ на Мюнхенській безпековій конференції, повідомляє з Мюнхена кореспондент "Європейської правди"

Міністр запевнила, що Євросоюз не має відмовлятися від потреби військового втручання у виключних випадках, зокрема, у боротьбі з терористами. "Бувають випадки, коли треба застосувати військову силу", - пояснила вона.

Водночас, за її словами, важливо не обмежуватися військовими заходами.

"Чи стане реальною допомогою людям в Мосулі те, що ми перемогли ІДІЛ, якщо але там не буде води і продуктів, щоби годувати родину? Або якщо афганська дівчина отримала можливість закінчити в університет, але не має можливості знайти роботу", - поставила питання вона.

Водночас, міністр не надала конкретних рекомендації та планів щодо відбудови регіонів, звільнених від ісламських терористів.

Раніше повідомлялося, що відбудова Іраку після трирічної боротьби з терористичним угрупуванням "Ісламська держава" буде коштувати країні $88 млрд.

Нагадаємо, у грудні минулого року Ірак заявив про закінчення війни з терористичним угрупованням "Ісламська держава" на своїй території.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: