Клімкін сподівається на "нормандську зустріч" в суботу

П'ятниця, 16 лютого 2018, 19:23

Міністр закордонних справ Павло Клімкін запевняє, що зрив зустрічі міністрів закордонних справ країн-учасниць Нормандського формату не мав політичного підґрунтя.

Про це він заявив журналістам в Мюнхені, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Я вас запевняю, що це (скасування зустрічі) - суто логістичне питання, не підозрюйте тут якогось креативного заколоту", - заявив він.

"Німецька делегація швидше за все не встигає сьогодні – можливо буде після восьмої години. Зараз говоримо про те, щоби організувати цю зустріч завтра. Якщо не вдасться – будемо проводити найближчим часом", - пояснив міністр.

Клімкін наголосив, що проведення Нормандських переговорів потрібне саме Україні, оскільки ситуація на Донбасі погіршується. "Зараз маємо свідому ескалацію, все більше обстрілів з важкої зброї", - зазначив він.

Також на зустрічі планується обговорити гуманітарне питання та питання формату миротворчої місії.

Як повідомлялося, міністри закордонних справ країн-учасниць Нормандського формату не зустрінуться в п’ятницю попри оголошені плани. Формальною причиною для скасування стала зміна планів міністра закордонних справ Німеччини Зігмара Габріеля. Водночас джерела свідчать, що є також інші причини скасування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.