Бундесверу не вистачає екіпірування для завдань у зимових умовах

Понеділок, 19 лютого 2018, 11:39

Бундесвер не зможе повноцінно брати участь у силах швидкого реагування НАТО "Вістря списа", оскільки німецькі солдати не оснащені достатньою кількістю бронежилетів, зимового обмундируванням і наметів.

Про це йдеться в доповіді командування сухопутних сил міністерства оборони ФРН, витяги з якого в понеділок, 19 лютого, опублікувала німецька газета Rheinische Post, інформує DW.

"Що стосується розміщення солдатів в похідних умовах, сухопутні війська обмежено дієздатні як мінімум до 2021 року", - йдеться в доповіді.

Окрім нестачі у німецьких військових бронежилетів, наметів і зимового одягу, раніше повідомлялося, що для участі в місії НАТО солдатам з Бундесверу також бракує справних танків, вертольотів, підводних човнів та пристроїв нічного бачення.

Тоді представник міністерства оборони ФРН визнав, що експлуатаційна готовність бундесверу є "загалом незадовільною".

На початку 2019 року до Німеччини перейде командування над силами швидкого реагування НАТО. Про створення цього підрозділу у 2014 році оголосив тодішній генсек Альянсу Андерс Фог Расмуссен. Передбачалося, що його чисельність складатиме 3-5 тисяч військовослужбовців, готових приступити до виконання бойових завдань протягом двох-трьох днів.

Роком пізніше новий глава НАТО Єнс Столтенберг заявив, що на тлі конфлікту навколо України Альянс має намір збільшити вдвічі склад підрозділу "Вістря списа", довівши його чисельність до 30-40 тисяч осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.