Нова британська партія почала кампанію за відмову від Brexit

Понеділок, 19 лютого 2018, 16:37

Нова британська політична партія розпочала національну кампанію, спрямовану на зупинення процесу виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу.

Про це повідомляє Reuters.

Партія "Відродження" (The Renew party), яка була заснована в минулому році, заявила, що буде намагатися придушити дискусію щодо Brexit і звинуватила провідні британські  партії у втраті зв'язку з виборцями, які почуваються покинутими елітою.

"Ми маємо намір бути жорсткими щодо Brexit і жорсткими щодо причин Brexit", - сказав Джеймс Торранс, керівник партійної стратегії.

"Ми будемо тиснути на депутатів, щоб розглянути національні інтереси і знову внести до порядку денного розгляд варіанту "залишитися" (у складі ЄС, - ред.) під час голосування про остаточну угоду з ЄС", - додав він.

Супротивники Brexit намагаються отримати достатню підтримку у нижній палаті парламенту, Палаті громад, щоб заборонити будь-яку можливу угоду про вихід з ЄС, яка має бути укладена з Брюсселем в жовтні.

Прихильники Brexit кажуть, що будь-яка спроба запобігти виходу з ЄС затягне Британію у конституційну кризу.

Нагадаємо, прем'єр Великої Британії Тереза Мей виключила проведення ще одного рефередуму про членство країни в Європейському Союзі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.