Нідерланди проти збільшення внесків до бюджету ЄС після Brexit - ЗМІ

Понеділок, 19 лютого 2018, 14:03

Нідерланди виступають проти збільшення внесків до бюджету Європейського союзу після виходу Великої Британії з блоку.

Про це повідомляє Suddeutsche Zeitung.

"Нідерланди не можуть погодитися на збільшення загальної суми внеску до бюджету ЄС", - йдеться у документі уряду Нідерландів, копія якого опинилася у розпорядженні Suddeutsche Zeitung. "Менший Євросоюз - означає менший бюджет ЄС".

Повідомляється, що єврокомісар з питань бюджету Гюнтер Еттінгер зустрінеться сьогодні з німецькою канцлеркою Ангелою Меркель, щоб обговорити питання фінансів. Еттінгер хоче, аби в майбутньому Німеччина більше платила в бюджет ЄС, ніж раніше.

Видання зазначає, що у Берліні є явне прагнення до підвищення внесків, тоді як у Нідерландах зберігають протилежну позицію.

Чи єдині нідерландці у своїй позиції - буде зрозуміло на цьому тижні на неформальному саміті ЄС. Повідомляється, що у п'ятницю, керівники мають вперше обговорити наступне семирічне фінансове планування з 2021 року.

Президент Європейської ради Дональд Туск вже сформулював три питання у своєму проекті листа-запрошення, на які необхідно відповісти: йдеться про політичні пріоритети, суму внеску та графік.

Нагадаємо, лідери країн Балтії хочуть розширити бюджет Євросоюзу після виходу Великої Британії з блоку і, можливо, створити "нові власні ресурси".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: