США підозрюють режим Асада у розробці нової хімічної зброї - ЗМІ

П'ятниця, 2 лютого 2018, 08:47

США підозрюють, що влада Сирії може розробляти нові види хімічної зброї і президент Дональд Трамп готовий розглянути подальші військові дії для запобігання хімічним атакам.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на інформацію американських чиновників.

США вважають, що президент Сирії Башар аль-Асад таємно зберіг частину запасів хімічної зброї, незважаючи на угоду між США та Росією, згідно з якою Дамаск повинен був віддати всю зброю для знищення в 2014 році.

Замість цього сили Ассада "розвивали" свою хімічну зброю і продовжували періодично використовувати їх у менших кількостях після потужного застосування в квітні 2017 року в контрольованому повстанцям місті Хан-Шейхуні.

Характеристики деяких нещодавніх нападів свідчать, що Сирія може розробляти нову зброю та методи для видалення отруйних хімікатів, можливо, щоб ускладнити їх відстеження.

"Ми залишаємо за собою право використати військову силу для запобігання або припинення використання хімічної зброї", - сказав один чиновник на умовах анонімності.

Інший чиновник зазначив, що адміністрація Трамп сподівається, що посилення міжнародних санкцій та дипломатичного тиску все ж таки допоможуть усунути програму хімічної зброї Асада.

Нагадаємо, спеціалісти Організації з заборони хімічної зброї в рамках лабораторних досліджень довели, що уряд Сирії причетний до хімічних атак проти мирних жителів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: