Франція наклала санкції на компанії, пов'язані з хімічною зброєю Сирії

Вівторок, 23 січня 2018, 19:14

Франція оголосила про запровадження санкцій протии 25 осіб та компаній, які вважаються причетними до програми хімічної зброї в Сирії.

Про це повідомляє AFP.

У санкційному списку наведені імена та адреси бізнесменів та підприємств, що базуються в основному в Бейруті, Дамаску та Парижі, а також є китайський бізнесмен.

Серед осіб, яким через санкції загрожує замороження активів, є сирійці, ліванці та канадці з компаній, що працюють в галузі електроніки, металообробки, логістики або судноплавства. Жоден член сирійського уряду не потрапив до списку.

Міністерство закордонних справ Франції заявило, що всі внесені до списку компанії є частиною двох "мереж постачання для Сирійського центру досліджень" (CERS), який вважається "головною лабораторію, що відповідає за хімічні програми" для уряду Сирії.

Деякі вчені CERS вже були внесені до санкційного списку ЄС та низки країн. Мережі забезпечили постачання обладнання, яке використовується у виробництві хімічної зброї, зокрема для виготовлення токсичної зброї, такої як газ зарин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.