В інтерв’ю, яке обурило Угорщину, Орбана назвали диктатором

Вівторок, 20 лютого 2018, 13:43

Глава МЗС Люксембургу Жан Ассельборн назвав прем’єра Угорщини Віктора Орбана диктатором в інтерв’ю, яке обурило угорський уряд.

Ассельборн дав інтерв’ю німецькому виданню Der Tagesspiegel.

"Таке ставлення більше підходить диктатору, для якого зберегти владу більш важливо, ніж мораль і пристойність у політиці" - заявив глава МЗС Люксембургу, коментуючи угорський законопроект, який має на меті заборонити неурядові організації, що допомагають мігрантам.

"ЄС має піднятися і протестувати", - наголосив Ассельборн.

Крім того, на його думку, ЄС має запустити статтю 7 Договору про ЄС проти Угорщини, що може призвести до позбавлення її голосу у Раді ЄС.

За словами глави МЗС Люксембургу, Угорщина "неминуче рухається у бік країни, яка втратила компас людської гідності".

"Це безглузде спотворення християнської етики, яке керується принципами братерства і допомоги тим, хто цього потребує", - сказав Ассельборн, коментуючи прагнення Орбана стати "захисником християнства у Європі" шляхом обмеження кількості мусульманських біженців.

Нагадаємо, в угорському уряді виступили з різкою критикою заяв Ассельборна. Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто назвав його "екстремістом" і "ідіотом з божевільними ідеями".

Варто зазначити, що прем'єра Угорщини вже не вперше називають диктатором. У 2015 році на саміті Східного партнерства у Ризі президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер привітав Віктора Орбана словами "Привіт, диктаторе!".

Раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто звинуватив Київ у порушенні "міжнародних законів" та початку "міжнародної кампанії брехні" у конфлікті щодо мови освіти меншин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: