Глава МЗС Данії: Антикорупційний суд – ключове завдання України

Вівторок, 20 лютого 2018, 16:06

Україна повинна якнайшвидше запустити роботу Антикорупційного суду, який стане ключовою ланкою у роботі антикорупційних інституцій.

Про це сказав глава МЗС Данії Андерс Самуельсен під час виступу у Києві на конференції "Міжнародна зустріч високого рівня з питань реформ в Україні".

"Заснування Антикорупційного суду – ключове завдання. Воно завершить антикорупційні зміни і забезпечить, щоб всі антикорупційні інституції могли працювати спільно, даючи видимі результати у боротьбі з корупцією", - сказав Самуельсен.

Він підкреслив, що необхідно продовжувати шлях реформ і забезпечувати їх незворотність.

"Найбільш важливою буде боротьба між новою та старою Україною. Якщо корупцію не вдасться побороти, Україна не зможе забезпечити інвестиції, робочі місця і добитися довіри ні у партнерів, ні у власного народу", - додав він.

Міністр додав, що Данія очолює велику антикорупційну програму в Україні і підтримує такі реформи, як децентралізація.

"Кожну із цих реформ – пенсійну, освітню - буде непросто втілити. Ми підтримуємо реформи і сподіваємося на їхнє продовження. Україна вже здійснила дуже важливі кроки у трансформації на євроінтегроване суспільство. Ті, хто каже, що в Україні нічого не змінилося, помиляються. Але для досягнення запланованого успіху ще багато чого треба зробити", - сказав Самуельсен.

Нагадаємо, МВФ заявив, що проект Петра Порошенка про антикорупційний суд суперечить зобов’язанням України.

Згодом в МВФ ще раз нагадали, що президентський законопроект про створення Антикорупційного суду не відповідає умовам програми Міжнародного валютного фонду.

Світовий банк теж висунув свої вимоги, попередивши, що на кону $800 млн.

У ЄС нагадали, що створення АКС у відповідності до зобов’язань України необхідне також для виконання безвізових вимог.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.