МЗС Латвії заборонив в'їзд 49 фігурантам "списку Магнітського"

Четвер, 22 лютого 2018, 19:41

Міністерство закордонних справ Латвії заборонило в'їзд в країну 49 іноземцям, внесеним у так званий "список Магнітського".

Про це глава МЗС Едгар Ринкевич повідомив в Twitter.

"Виконуючи рішення Сейму і ґрунтуючись на законі про імміграцію, я заборонив 49 людям в'їзд на територію Латвії, посилаючи чіткий сигнал про те, що права людини мають значення", - написав Рінкевич.

Раніше Рінкевич припускав, що якщо Латвія введе санкції стосовно фігурантів "списку Магнітського", то можна очікувати відповідних кроків з боку Росії.

За його словами, "список Магнітського" є політичним, тому особи, проти яких ввели санкції, не зможуть їх оскаржити.

Нагадаємо, Сейм Латвії 8 лютого схвалив введення санкцій проти фігурантів так званого "списку Магнітського".

Згідно з основними положеннями документу, в країну забороняють в'їзд іноземцям, пов'язаним з великомасштабною корупцією, відмиванням грошей або порушеннями прав людини.

"Закон Магнітського" отримав свою назву за ім'ям загиблого в 2009 році в російській в'язниці юриста Сергія Магнітського.

Він розкрив фінансові махінації російських посадових осіб і громадян, в результаті яких було присвоєно 260 млн доларів з грошей платників податків. Магнітський був затриманий, провів 358 днів в ув'язненні і був підданий тортурам, а потім помер у в'язниці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.