Президент Мексики не поїде до США після телефонної сварки з Трампом

Неділя, 25 лютого 2018, 11:54

Президент США Дональд Трамп і президент Мексики Енріке Пенья Ньєто відклали плани про перший візит мексиканського лідера в Білий дім після сварки по телефону через стіну на кордоні з Мексикою.

Про це повідомляє Reuters.

 "Обидва лідери погодилися, що зараз не найкращий час для візиту, але їхні команди продовжать переговори та продовжать працювати разом", - повідомив високопоставлений американський чиновник.

Мехіко та Вашингтон планували провести зустріч на найвищому рівні у найближчі кілька тижнів, але дату візиту не повідомляли.

Видання Washington Post, яке першим написало про деталі напруженої телефонної розмови, зазначило, що лідери спілкувались по телефону 50 хвилин, але дискусія зайшла в "глухий кут", бо Трамп відмовився публічно підтвердити, що Мексика не буде фінансувати будівництво стіни вздовж кордону зі США.

Неназваний представник мексиканської сторони розповів, що президент США втратив самоконтроль під час розмови. Американські посадовці описують Трампа як "розчарованого і роздратованого". Він вважає нерозумними спроби президента Мексики домогтися скасування його виборчої обіцянки, яка полягала у тому, що Трамп змусить Мексику заплатити за будівництво стіни.

Пенья Ньєто зустрічався з Трампом у липні на полях саміту G20.  Він скасував раніше заплановану зустріч з американським президентом, коли той погрожував запровадити податок на мексиканський імпорт у якості плати за стіну.

Раніше видання The Washington Post публікувало розшифровку телефонних розмов Дональда Трампа з лідерами Мексики та Австралії, у яких президент США вдавався до погроз та ультиматумів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.