Сеул: Північна Корея готова вести переговори зі США

Неділя, 25 лютого 2018, 14:49

Північна Корея стверджує, що готова вести переговори зі США.

Про це стало відомо після зустрічі північнокорейського генерала Кім Йон Чоля з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном перед початком церемонії закриття Олімпійських ігор в Пхенчхані, повідомляє BBC.

За словами Муна, Північна Корея "дуже хоче" вести переговори зі США. Він додав, що КНДР погодилася спільно покращувати відносини з Південною Кореєю та Сполученими Штатами.

Пхеньян поки що офіційно не прокоментував заяву південнокорейського лідера. Та раніше КНДР неодноразово стверджувала, що готова вести переговори зі США без будь-яких передумов. США наполягають, що для початку перемов Північна Корея має продемонструвати конкретні кроки з денуклеризації.

У церемонії закриття Олімпіади також бере участь дочка президента США Дональда Трампа Іванка, але офіційні особи США виключили зустріч з північнокорейською делегацією.

Раніше повідомлялось, що під час церемонії відкриття Олімпійських ігор віце-президент США Майк Пенс мав зустрітися з високопосадовцями Північної Кореї, однак північнокорейська сторона в останній момент скасувала зустріч.

Заява Сеула про готовність КНДР до переговорів  надійшла через кілька годин після того, як Північна Корея засудила нові санкції США, назвавши їх "актом війни".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.