Генсекретаря Єврокомісії призначили без конкурсу і з порушеннями - ЗМІ

Понеділок, 26 лютого 2018, 10:29

Новий генеральний секретар Європейської комісії Мартін Зельмаєр був призначений на посаду з порушенням правил установи.

Про це повідомляє французьке видання Liberation.

Генеральний секретар Єврокомісії - найвища чиновницька посада у виконавчих органах ЄС. Зельмаєр був призначений на неї 21 лютого.

Видання пояснює, що Зельмаєр має ранг чиновника "директор", але з таким рангом не можна займати посаду гендиректора Єврокомісії.

У Єврокомісії є кілька високих посад для виконання наглядових функцій: керівник відділу, директор, старший радник, заступник генерального директора і, нарешті, генеральний директор.

Для призначення на ці посади, зазвичай, необхідно пройти надзвичайно громіздку процедуру: публічний відбір, перевірка компетенцій зовнішнім консультантом, інтерв'ю з комісаром тощо.

У випадку з призначенням генерального секретаря, за традицією, президент Єврокомісії може запропонувати кандидатуру, але кандидат все одно має також пройти необхідні процедури відбору.

Зельмаєр, перш ніж посісти крісло генерального секретаря, мав пройти стадію помічника генерального секретаря.

Він подав заяву на посаду в кінці січня. 21 лютого його призначили заступником генсека, в той же день голандець Александр Італьянер подав у відставку з посади генерального секретаря і його відразу замінив Зельмаєр

За інформацією видання, призначення відбулося всього за кілька хвилин без процедури відбору, а єврокомісар Гюнетр Оттінгер, який відповідає за людські ресурси, не був поінформований про вибір кандидатури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.