Головного помічника Юнкера призначили генсекретарем Єврокомісії

Середа, 21 лютого 2018, 13:00

Європейська комісія призначила Мартіна Зельмайра, керівника апарату президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, новим генеральним секретарем Єврокомісії - що є найвищою чиновницькою посадою у виконавчих органах ЄС.

Про це повідомляє Reuters.

Таке призначення означає, що Зельмайр, якого вважають одним з дуже сильних та суперечливих гравців в інститутах Брюсселя, може залишитися в Єврокомісії навіть після того, як термін Юнкера завершиться в кінці 2019 року.

"Колегія вирішила призначити Мартіна Зельмайра, нинішнього керівника апарату президента Єврокомісії, новим генеральним секретарем Комісії", - йдеться у заяві Єврокомісії.

"Це рішення набуде чинності 1 березня. У той же час президент (Єврокомісії. - Ред.) Юнкер вирішив, що його нинішній заступник глави апарату Клара Мартінез Альберола стане його новим главою апарату", - заявила Комісія.

Виступаючи на прес-конференції, щоб оголосити про нове призначення, Юнкер зазначив, що наступний президент Єврокомісії має підтвердити, чи зберегти цю посаду далі за Зельмайром.

Як повідомляє AFP, сам Юнкер ласкаво прозвав свого помічника "монстром", тоді як британська преса охрестила його "Распутіним Брюсселя".

Нагадаємо, у жовтні минулого року у Британії розгорівся скандал через витік даних про те, що під час обіду з главою Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером британська прем'єрка Тереза Мей "благала про допомогу" щодо Brexit.

Нік Тімоті, колишній радник Мей, повідомив, що інформацію про "благання Мей" злив керівник апарату президента Єврокомісії Мартін Зельмайр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: