Афганські таліби заявили про готовність до діалогу зі США, щоб завершити війну

Понеділок, 26 лютого 2018, 20:21

Радикальний ісламістський рух "Талібан" в Афганістані закликав Сполучені Штати розпочати переговори, щоб покласти край майже 17-річній війні в країні.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву талібів.

У своїй заяві, за два дні до початку зустрічі регіональних лідерів в Кабулі, де планується обговорення шляхів припинення війни, радикальний ісламістський рух "Талібан" заявив, що хоче мирного врегулювання.

"Політичне бюро Ісламського Емірату Афганістан закликає американських чиновників говорити безпосередньо з політичним бюро Ісламського Емірату щодо мирного врегулювання ситуації в Афганістані", сказано у заяві.

"Це допоможе у пошуку рішення, якщо Америка прийме законні вимоги афганського народу та висуне свої занепокоєння та побажання для обговорення з Ісламським Еміратом через мирний канал", - йдеться у заяві талібів.

Заява "Талібану" посилається на зауваження Еліс Веллс, головного заступника помічника секретаря Бюро Держдепартаменту США у справах Південної і Центральної Азії, про "відкриті двері" для переговорів з талібами.

Хоча американські військові стверджують, що стратегія боротьби із "Талібаном" завдала сильного удару по бойовиках, однак таліби як і раніше контролюють велику частину країни. Вони також взяли на себе відповідальність за два великих теракти у Кабулі в минулому місяці, внаслідок яких були вбиті і поранені сотні мирних жителів.

Чиновники США заявляють, що єдиний варіант припинення війни - це врегулювання шляхом переговорів між талібами та афганським урядом.

Нагадаємо, 20 січня в результаті нападу терористів на готель "Інтерконтиненталь" в Кабулі загинули 18 людей, серед них 14 - іноземці. Серед загиблих - двоє нападників, які були ліквідовані.

Внаслідок теракту загинули семеро громадян України.

Відповідальність за напад взяло терористичне угрупування "Талібан".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: