До Сенату США внесли законопроект про підтримку кібербезпеки України

Вівторок, 27 лютого 2018, 20:44

До Сенату США внесли законопроект про посилення співробітництва між Україною та США у сфері кібербезпеки.

Про це повідомляє посольство України в США на своїй сторінці у Facebook.

"Двопартійна група американських сенаторів на чолі з демократом Шерродом Брауном та республіканцем Патриком Туумі представила на розгляд Сенату дзеркальну версію проекту "Закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки", схваленого Палатою представників 7 лютого цього року", - йдеться у повідомленні.

Документ спрямований на надання допомоги Україні в удосконаленні власної стратегії кібербезпеки, зокрема, що стосується посилення захисту комп’ютерних мереж органів державної влади, зменшення залежності України від російських інформаційних та комунікаційних технологій; сприяння розширенню участі України у програмах обміну інформацією, що пов’язана з проблематикою кібербезпеки, та міжнародних зусиллях з протидії загрозам у всесвітній Інтернет-мережі.

У посольстві зазначили, що у законопроекті підтверджується відданість Сполучених Штатів Америки Хартії про стратегічне партнерство між Україною та США, Будапештському меморандуму про гарантії безпеки, підтримці співробітництва нашої держави з НАТО.

Співавторами законопроекту виступили також сенатор-республіканець Ліндсі Грем та сенатор-демократ Емі Клобучар.

Для набуття чинності документ має бути підтриманий Сенатом та підписаний президентом США Дональдом Трампом.

Нагадаємо, 7 лютого Палата представників Конгресу США підтримала проект "Закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: