Джонсон: питання ірландського кордону використовується, щоб зірвати Brexit

Середа, 28 лютого 2018, 14:55

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон заявив, що питання ірландського кордону використовується, щоб зірвати вихід Великої Британії з Європейського Союзу.

Про це повідомляє BBC.

Джонсон наполягає, що існують "дуже хороші рішення", щоб уникнути необхідності жорсткого кордону.

"Те, що відбувається на даний момент полягає в тому, що проблема кордону Північної Ірландії використовується занадто політично, щоб спробувати втримати Британію у митному союзі - фактично в єдиному ринку - щоб ми не могли насправді залишити ЄС. Це те, що відбувається", - сказав він.

Як відомо, варіант ЄС про те, що Північна Ірландія може дотримуватися правил ЄС, щоб уникнути "жорсткого кордону" - якщо не буде погоджено альтернативного варіанту - викликав суперечку.

Демократична Юніоністська партія, яка надає необхідну підтримку уряду Мей під час ключових голосувань, заявила, що деталі проекту договору, підготовленого ЄС, "істотно порушують" угоду, досягнуту в Брюсселі наприкінці минулого року.

Консервативні прихильники Brexit вважають, що такий варіант "абсолютно неприйнятний" та може призвести до анексії Північної Ірландії.

Нагадаємо, головний переговірник ЄС з питань Brexit, представляючи у Брюсселі проект угоди Єврокомісії щодо виходу Британії з ЄС, заявив, що Північна Ірландія може залишитися в митному союзі ЄС після виходу Великої Британії зі складу блоку.

Як відомо, Північна Ірландія єдина частина Британії, яка після Brexit матиме спільний кордон з державою-членом ЄС – Республікою Ірландія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.