Британія не може погодитися на пропозицію ЄС щодо ірландського кордону – Мей

Середа, 28 лютого 2018, 16:52

Британська прем'єрка Тереза Мей заявила, що пропозиція ЄС щодо вирішення питання кордону Північної Ірландії загрожує "конституційній цілісності" Сполученого Королівства.

Про це повідомляє BBC.

Зазначимо, що головний переговірник ЄС з питань Brexit, представляючи у Брюсселі проект угоди Єврокомісії щодо виходу Британії з ЄС, заявив, що Північна Ірландія може залишитися в митному союзі ЄС після виходу Великої Британії зі складу блоку.

Мей заявила, що жоден прем'єр-міністр Великої Британії не може погодитися на такий варіант.

"Опублікований проект правового тексту Єврокомісії, якщо він буде реалізований, зруйнує загальний британський ринок та загрожуватиме конституційній цілісності Великої Британії шляхом створення митного та регуляторного кордону в Ірландському морі, і жоден прем'єр-міністр не може погодитися на це", - сказала вона.

Раніше міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон заявляв, що питання ірландського кордону використовується, щоб зірвати вихід Великої Британії з Європейського Союзу.

Як відомо, Північна Ірландія єдина частина Британії, яка після Brexit матиме спільний кордон з державою-членом ЄС – Республікою Ірландія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.