Франція застерегла Туреччину у зв’язку з вбивствами мирних жителів у Сирії

Середа, 7 лютого 2018, 15:27

Глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан застеріг Туреччину у зв’язку з вбивствами мирних жителів в ході військової операції у Сирії.

Про це повідомляє Le Figaro.

"Ми можемо зрозуміти бажання Туреччини захистити свої кордони, це її законне право, однак забезпечення безпеки кордонів не означає вбивства мирних жителів. Це є неприпустимо" - заявив мінстр.

За даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, в ході турецької військової операції у Сирії загинули вже щонайменше 68 мирних жителів, в тому числі 21 дитина.

"Не варто додавати війну до війни і у без того дуже небезпечній ситуації у Сирії" - сказав Ле Дріан, закликаючи всі сторони конфлікту повернутися за стіл переговорів.

Нагадаємо, Туреччина 21 січня розпочала на півночі Сирії наземну операцію "Оливкова гілка". Турецькі війська перетнули кордон Сирії та разом з бійцями союзної "Вільної сирійської армії" (FSA) вступили в бойові зіткнення із курдськими "Загонами народної самооборони" (YPG), що належать до коаліції "Демократичних сил Сирії" (SDF).

Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої у Туреччині PKK. Втім, курдські бійці активно співпрацювали зі Сполученими Штатами Америки в боротьбі проти терористичного угруповання "Ісламська держава" у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: