В Анкарі відповіли Макрону щодо операції в Сирії: Туреччина – не окупант

Середа, 31 січня 2018, 14:16

Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що у президента Франції "неправильне розуміння" турецького прикордонного наступу на північному заході Сирії.

Коментарі турецького прем'єра з'явилися після заяви Еммануеля Макрона щодо операції в Сирії, передає The Associated Press.

"Весь світ знає і повинен знати, що Туреччина не діє з менталітетом окупанта", - сказав Йилдирим в ході спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Лівану Саадом Харірі.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон закликав Туреччину не перетворювати операцію проти курдських загонів на півночі Сирії у повноцінне вторгнення в країну.

Як відомо, турецькі сухопутні війська 21 січня увійшли на територію Сирії і просуваються в напрямку міста Афрін за підтримки підрозділів "Вільної сирійської армії".

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пообіцяв розширити наступ своїх військ в Сирії проти курдських підрозділів, незважаючи на заклики до стримування від західних союзників.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Анкара продовжить військові дії в Сирії, навіть якщо це суперечить інтересам США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.