У Німеччині домовилися про формування "Великої коаліції"

Середа, 7 лютого 2018, 15:43

Консервативний блок Ангели Меркель та Соціал-демократична партія Німеччини досягли угоди щодо формування нового коаліційного уряду після заключного раунду переговорів, який тривав майже добу.

Про це заявив глава адміністрації канцлера Петер Альтмаєр, повідомляє Spiegel.

"У нас є коаліційна угода, яка означає позитивні речі для багатьох, багатьох громадян. Зараз хочеться просто прийняти душ, тому що ми довго й важко домовлялися протягом останніх декількох годин", - сказав Альтмаєр.

Сторони також розподілили 15 міністерських портфелів, третину з яких отримали соціал-демократи. Зокрема, лідер СДПН Мартін Шульц буде призначений новим міністром закордонних справ.

Однак на досягненні угоди процес формування уряду не завершується. Тепер за угоду мають проголосувати понад 460 тисяч членів СДПН і дати свою згоду. Цей процес, як очікується, триватиме близько трьох тижнів.

У блоці ХДС/ХСС процедура простіша – Ангелі Меркель необхідне лише схвалення партійного з'їзду християнських демократів.

Якщо соціал-демократи не висловляться проти укладеної угоди, Німеччина отримає новий уряд до католицького Великодня, який цього року припадає на 1 квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.