У Німеччині до ранку домовлялися про коаліцію, переговори затягуються

Середа, 7 лютого 2018, 09:50

Консерватори німецької канцлерки Ангели Меркель та соціал-демократи (СДПН) вели переговори всю ніч, намагаючись здійснити останній ривок, щоб закріпити нову коаліційну угоду.

Про це повідомляє Bloomberg.

Переговірники з двох блоків домовлялися до самого ранку у штаб-квартирі християнських демократів, де вони почали зустріч ще о 10 ранку (за місцевим часом) у вівторок, 6 лютого.

Сьогодні близько 7.00 ранку (за місцевим часом), партійний чиновник повідомив, що обидві сторони тимчасово залишили стіл переговорів для проведення внутрішніх обговорень.

Прогрес, як і раніше, залишається повільним. Видання відзначає, що дуже сумнівно, що до полудня буде погоджено остаточну угоду.

Агентство Reuters повідомляє, що за даними джерела, які беруть участь у переговорах, консервативний блок знову відкрив теми, які раніше були узгоджені.

Раніше повідомлялося, що переговори щодо формування коаліційного уряду в Німеччині вирішили продовжити вдруге.

Нагадаємо, що переговори почалися через чотири місяці після виборів у Бундестаг. Їм передували спроби утворити так звану коаліцію "Ямайка" у складі ХДС/ХСС, Зелених та Вільної демократичної партії (ВДП), які, однак, провалилися через відмову вільних демократів.

Спочатку голова СДПН Мартін Шульц відкидав можливість знову взяти участь у формуванні "великої коаліції", але після провалу консультацій щодо "Ямайки" соціал-демократи погодились взяти участь у "зондуванні" можливості подальших переговорів із ХДС/ХСС. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.