НАТО створить у Німеччині новий командний центр – ЗМІ

Четвер, 8 лютого 2018, 10:27

Новий плановий та командний центр НАТО має з'явитися цього року у Німеччині. Це один з двох нових командних центрів НАТО, які мають створити найближчим часом.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Німецький центр відповідатиме за логістику військ та військової техніки й устаткування. Країни-члени Альянсу вже попередньо домовились підтримати відповідну пропозицію щодо країни розташування центру, що надійшла раніше від глави міністерства оборони ФРН Урсули фон дер Ляєн.

Офіційно рішення про країну розміщення нового центру НАТО має були ухвалено наступного тижня під час зустрічі міністрів оборони Північноатлантичного альянсу у Брюсселі.

Місцем розташування нового центру планування та управління може стати регіон Кельна та Бонна на заході країни, де вже сьогодні розміщені керівні й командні органи німецької армії - Бундесверу.

Іще одна нова штаб-квартира НАТО, за попередньою інформацією, буде створена в США. Її основними завданнями мають стати контроль і координація переміщень на повітряних та морських шляхах між Північною Америкою та Європою через Атлантику.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.