Євродепутати перевірять готовність Амстердама прийняти одне з ключових агентств ЄС

П'ятниця, 9 лютого 2018, 13:07

Європарламент відправить до Амстердама групу депутатів, яка перевірить готовність міста прийняти Європейське агентство з лікарських засобів (EMA), яке переїде з Лондона після Brexit.

Про це повідомляє сайт Європарламенту.

Делегацію очолить доповідач з питань переміщення Джованні Ла Віа. Євродепутати відвідають тимчасове приміщення для розміщення ЕМА та майбутню штаб-квартиру, яка зараз будується.

"Європарламентарі хочуть отримати останню інформацію про стан процесу переміщення та переконатися, що він триває "як планувалося, без перерви". Їхні висновки сприятимуть обговоренню законодавчої пропозиції щодо переміщення в Комітеті з питань навколишнього середовища", - йдеться у повідомленні.

Законодавчий документ щодо переміщення буде поставлений на голосування в Комітеті 12 березня та на пленарному засіданні того ж тижня.

Міністерство охорони здоров'я Нідерландів раніше у спеціальній заяві повідомило, що EMA займе будівлю в західному Амстердамі в 2019 році, а нову будівлю на півдні міста мають збудувати в 2020 році.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року Рада ЄС прийняла рішення про переміщення Європейського агентства з лікарських засобів до Амстердама. Голосування було дуже напруженим і міністри віддали Мілану та Амстердаму по 13 голосів у фінальному турі. Вирішальний вибір робила Естонія, яка проголосувала на користь голландської столиці.

Італія не погоджується з таким рішенням і просить європейську владу переглянути питання про переміщення агентства.

EMA - один з найпотужніших спостерігачів у галузі ліків, в якому працюють 900 фармацевтичних експертів, біологів та лікарів з усіх куточків Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.