КНДР на параді перед Олімпіадою показала нові балістичні ракети

фото
П'ятниця, 9 лютого 2018, 15:19

Північна Корея представила нові міжконтинентальні балістичні ракети, випробування яких відбулося минулого року, і новий тип ракети малої дальності під час великого військового параду в четвер.

Про це повідомляє Reuters.

У параді, присвяченому 70-річчю з дня заснування північнокорейської армії, взяли участь лідер КНДР Кім Чен Ин та інші високопоставлені посадовці. Зазвичай, цей парад відбувався у квітні, а цього разу напередодні церемонії відкриття зимової Олімпіади в сусідній Південній Кореї.

Північнокорейські державні засоби масової інформації транслювали цей парад і експерти змогли встановити, що вперше були офіційно показані ракети Хвасон-14 і Хвасон-15, випробування яких пройшли в 2017-му.

 Хвасон-14

Ракету Hwasong-14 КНДР двічі успішно випробувала в минулому році. Успішне випробування двоступінчатої ракети Хвасон-15 відбулося у листопаді 2017-го, аналітики вважають, що вона здатна досягти континентальної території США.

 Хвасон-15

На параді також помітили нову ракету малої дальності, яка базується на російській балістичній ракеті "Іскандер", а також має багато особливостей південнокорейської балістичної ракети "Hyunmoo-2".

Нова ракета малої дальності

Експерти також відзначили, що на параді було значно менше танків та артилерії і більше ракет. Ймовірно, КНДР таким чином хоче продемонструвати розвиток своїх технологій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.