Єврокомісія направила Словаччині запит щодо коштів ЄС, про які писав вбитий журналіст

Четвер, 1 березня 2018, 14:15

Європейська комісії відправила запит до Словаччини, щоб отримати інформацію про розподіл коштів ЄС, і визначити, чи були випадки шахрайства, про які писав вбитий журналіст Ян Куцяк.

Про це заявив заступник речника Єврокомісії Александр Вінтерштейн на брифінгу у Брюсселі.

"Ми вивчаємо інформацію щодо Словаччини. Сьогодні ми надіслали листа до відповідних словацьких компетентних органів щодо використання коштів європейських фондів в аграрній сфері. Поки що ми на цьому етапі. Ми надіслали запит на інформацію і побачимо, що ми отримаємо", - сказав Вінтерштейн.

Він підкреслив, що Єврокомісія має дуже чіткі правила щодо розподілення фондів ЄС і згідно з правилами, кожна країна, яка отримує кошти, відповідальна за їх належний розподіл.

"Ми маємо нульову терпимість до будь-яких шахрайств з фондами. Ми дуже серйозно сприймаємо будь-яку інформацію щодо підозрілої діяльності з коштами фондів", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні поліція Словаччини затримала італійського підприємця Антоніна Вадалу, який був одним з головних фігурантів у розслідуванні вбитого журналіста.

26 лютого у Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його дівчину. Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста. 

Уряд Словаччини запропонував мільйон євро за інформацію, яка допоможе у розслідуванні вбивства журналіста.

Колега журналіста Куцяка розповіла, що він розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану "Ндрангета".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.