ФБР долучилося до розслідування вбивства словацького журналіста

Четвер, 1 березня 2018, 18:00

Американське ФБР, британський Скотленд-Ярд та інші іноземні агентства допомагають словацьким слідчим у розслідуванні вбивства журналіста Яна Куцяка та його нареченої Мартіни Кушнірової.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк, передає The Associated Press.

У повідомленні, опублікованому на Facebook, Каліняк заявив, що перебуває у контакті з "найважливішими слідчими органами у світі", після того, як Словаччина попросила про допомогу у розслідуванні.

Раніше міністр внутрішніх справ заявляв, що чеська та італійська поліції разом із Європолом співпрацюють зі словацькими слідчими в рамках розслідування вбивства Куцяка.

Нагадаємо, 26 лютого у Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його дівчину. Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста. 

Колега журналіста Куцяка розповіла, що він розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану "Ндрангета".

1 березня стало відомо, що поліція Словаччини затримала італійського підприємця Антоніна Вадалу, який був одним з головних фігурантів у розслідуванні вбитого словацького журналіста Яна Куцяка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.