У НАТО взяли до уваги лист Порошенка з проханням надати Україні ПДЧ

Понеділок, 12 березня 2018, 16:50

У НАТО взяли до уваги лист президента України Петра Порошенка з проханням надати План дій щодо членства в Альянсі.

Про це генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сказав під час зустрічі у Брюсселі з жінками-журналістами, відповідаючи на запитання власного кореспондента УНІАН.

"Я отримав листа, в якому Порошенко окреслює прагнення України стати членом НАТО і просить План дій щодо членства (ПДЧ). Ми взяли це до уваги", - заявив Столтенберг.

При цьому він наголосив, що кожна країна має право обирати власний шлях.

"Україна також має право обирати та вирішувати для себе, чи вона хоче набути членства, чи ні. В кінцевому результаті це будуть вирішувати 29 союзників - чи буде Україна запрошена, чи буде Україні наданий статус країни з ПДЧ. Месидж такий, що більше ніхто – тільки країна, яка бажає набути членства, і 29 союзників будуть вирішувати шлях вперед", - наголосив генсекретар НАТО.

Президент Петро Порошенко після отримання Україною статусу "країни-аспіранта" в листі до генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга попросив надати Україні План дій щодо членства в альянсі (ПДЧ).

В штаб-квартирі НАТО кажуть, що визнання євроатлантичних прагнень України на сайті Альянсу не означає зміни політики блоку, а лише відбиває реальність.

Детальніше про це читайте у статті: "Аспірант Альянсу: що означає та що змінює новий статус у відносинах Україна-НАТО".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.