В НАТО закликали РФ дати роз'яснення Британії у справі Скрипаля

Середа, 14 березня 2018, 14:39

29 союзників НАТО прийняли заяву, в якій запропонували підтримку Британії після нападу в Солсбері, а також закликали РФ дати роз'яснення у справі отруєння колишнього російського шпигуна.

Про це йдеться в заяві Північноатлантичної ради щодо використання нервово-паралітичної речовини у Солсбері.

У заяві сказано, що Британія поінформувала союзників в НАТО про те, що інцидент в Солсбері, до якого досить ймовірно причетна Росія, є атакою проти Сполученого Королівства, що поставила під загрозу життя мирних жителів.

"Союзники висловили глибоку стурбованість у зв'язку з першим агресивним застосуванням нервово-паралітичної речовини на території Альянсу з моменту заснування НАТО. 

Союзники висловили солідарність з Великою Британією, запропонували свою допомогу у проведенні розслідування, а також закликали Росію дати відповіді на питання Британії, в тому числі надати Організації із заборони хімічної зброї всі дані щодо програми "Новічок"", - йдеться у заяві.

"Я вітаю, що 29 союзників НАТО тільки що прийняли заяву, в якій висловили повну солідарність з Великою Британією та запропонували підтримку після нападу в Солсбері", - заявив у Twitter Єнс Столтенберг.

Як відомо, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей у середу виступить перед парламентом і, як очікується, оголосить про низку заходів проти Росії. Серед можливих заходів – видворення російських дипломатів з Британії.

У вівторок опівночі сплив термін ультиматуму, протягом якого Москва мала пояснити, як секретна хімічна речовина потрапила на британську територію і була використана для отруєння.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.