Боснія заборонила в’їзд путінському байкеру "Хірургу"

Четвер, 15 березня 2018, 17:19

Боснія заборонила в’їзд лідерам путінського мотоклубу "Нічні вовки", які наступного тижня планували відвідати країну в рамках свого туру "Російські Балкани".

Про це повідомляє Reuters із посиланням на боснійські ЗМІ.

Через заборону країну не зможуть відвідати лідер клубу Александр Залдостанов, відомий за прізвиськом "Хірург", та Саша Савич, лідер клубу в Сербії. Вони планували перетнути кордон країни 20 березня.

Зазначається, що таке рішення боснійська влада ухвалила через "проблеми з безпекою". У службі безпеки Боснії наголосили, що тур "Нічних вовків" обумовлений політичними мотивами.

Цього тижня міністр оборони країни Драган Мектіч повідомив агентству, що лідери боснійських сербів хочуть використати "Нічних вовків" для залякування противників президента регіону Мілорада Додика і вплинути на виборців перед виборами в жовтні.

"Нічні вовки" є у санкційному списку США за їхню роль у конфлікті на Сході України. Глава боснійської Республіки Сербської Мілорад Додік теж перебуває у списку американських санкцій через проведення незаконного референдуму в 2016 році.

Додік та етнічні серби в Боснії мають проросійські погляди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.