Сербія оскаржила вилучення колишніх польових командирів Албанії з бази даних Інтерполу

П'ятниця, 2 березня 2018, 11:52

Міністерство внутрішніх справ Сербії подало у виконавчий комітет Інтерполу апеляцію на вилучення з бази даних організації імен колишніх командирів "Армії визволення Албанії".

Про це повідомляє портал B92.

Сербія оголосила колишніх польових комендирів "Армії визволення Албанії" у розшук за звинуваченням у воєнних злочинах.

Серед тих, чиї імена зникли з бази даних Інтерполу, чинний прем’єр Косова Рамуш Харадінай та президент Косова Хашим Тачі.

"Відразу після того як ми дізналися, що низка імен військових злочинців були видалені з бази даних розшуку Інтерполу ми у співпраці з іншими інституціями оформили апеляцію на цей крок" - повідомили в МВС Сербії.

Апеляція Сербії визначає всі порушення законодавства та правил, що визначають роботу Інтерполу, а також доводить, що особа, яка прийняла рішення про видалення ордерів на арешт, неправильно витлумачила факти , і, таким чином, прийняла незаконне рішення.

"Це прецедент в роботі цієї організації. Ми сподіваємось, що виконавчий комітет Інтерполу прийме наше звернення в найближчі кілька днів, і що рішення, прийняте приватними особами з юридичної служби Інтерполу, буде терміново змінене, а всі вилучені повідомлення будуть відновлені в системі Інтерполу ", - заявили в МВС Сербії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: